20 de juliol 2020

Creació de Materials : Carpeta Montessori

L'objectiu d'aquesta activitat és crear una carpeta Montessori per col·locar les targetes de Nomenclatura, com per exemple targetes dels "instruments musicals". 

A l'hora de fer la nostra carpeta Montessori, cal tenir present que les targetes de Nomenclatura es divideixen en 3 targetes de classificació: 
  • nom
  • imatge 
  • Control de l'error (nom + imatge). 
L'infant ha de relacionar les targetes amb la imatge amb el seu nom corresponent. Un cop l'infant ha relacionat totes les targetes, utilitza les targetes de Control de l'error per fer l'autocorrecció.

Per aquest motiu, la carpeta que us presento a continuació té 3 separadors per col·locar cada tipus de targeta.
  

Materials

Els materials necessaris per construir la carpeta són els següents:
  • teles de feltre de diferents colors
  • estisores
  • fil i agulla
    

Procediment a seguir

Per fer un bon treball, cal seguir aquestes indicacions:

1. Agafa la part inferior del rectangle de feltre i doblega'l fins arribar al centre d'aquest. Fila l'agulla i comença a cosir per un dels extrems inferiors doblegats. Un cop tinguis tot aquest costat cosit, fes el mateix amb el costat contrari.

2. Un cop s'ha cosit els extrems del rectangle de feltre, toca el torn de cosir les separacions internes per introduir les 3 targetes. Abans, doblega el rectangle de feltre formant un quadrat (en forma de carpeta). Un cop doblegat, cal cosir la part del mig on ha quedat la marca del plec. 

3. Col·loca les targetes de Nomenclatura per mesurar la distància entre elles. Tot seguit, s'ha de cosir la subdivisió de les targetes més petites (imatge i nom), per que quedin separades entre elles. 

      

Ja tenim la nostra carpeta Montessori acabada, només fa falta introduir les Targetes de Nomenclatura dels "instruments musicals" en cada separador.

Altres models de carpeta Montessori

Per acabar, us mostraré diferents models de carpeta Montessori per tenir més idees a l'hora de crear els vostres propis materials.

Carpeta - Targetes d'elecció

      

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

2 comentaris: