15 de juliol 2021

Organització Escolar

Els mestres i professors necessitem organitzar el curs escolar fent ús de diferents recursos, com per exemple: planificadors, agendes, registres d'observació, etc. En aquesta publicació trobareu materials per poder organitzar millor les vostres intervencions a l'aula.

 ⭐Planificador Setmanal

El planificador setmanal serveix als mestres per indicar les tasques a desenvolupar cada dia de la setmana. També es poden anotar les diverses reunions que es desenvoluparan al llarg del curs: claustres, coordinacions, cicles, nivells, tutories, etc.
Per altra banda, el planificador setmanal ajuda al mestra a ordenar els continguts que vol tractar al llarg del trimestre o semestre. 

A continuació, podeu descarregar el material "Planificador Setmanal" en català i "Planificador Semanal" en castellà. A més, teniu la possibilitat de escollir 4 colors pel vostre planificador (taronja, verd, groc i gris). També podeu decidir entre 4 plantilles diferents (amb fons blanc, fons transparent, amb horari incorporat o en forma de núvol) i imprimir les plantilles les vegades que desitgeu per crear el vostre planificador ideal.

Plantilla - Horario fondo blanco

Plantilla - Horari Transparent

Plantilles - Horari Transparent amb hores

Plantilla - Horario núvol

 ⭐Registre d'observació Montessori

El registre d'observació l'utilitzen els mestres per anotar el progrés dels infants i fer remarques de les observacions que realitzen a l'aula. 
Hi ha diferents tipus de fer registres dins l'aula:
 • graelles o taules
 • llistats
 • grupal / individual
 • avaluacions
 • dimensions
 • continguts
 • actitud / comportament
Per aquest motiu, teniu a disposició una sèrie de plantilles a escollir segons la vostra forma de fer seguiment dels alumnes a través dels registres d'observacions.


Per incorporar registres d'observació Montessori, teniu plantilles on apareixen apartats com:
 • Presentacions: per anotar el nom de la presentació que s'ha realitzar i que quedi constància de l'observació de l'infant que ha realitzat el mestre durant aquesta presentació.
 • Activitats: per fer un llistat de les activitats que desenvolupa l'infant a l'hora que el mestre observa.
 • Ambient preparat: per fer un llistat dels objectes, materials i recursos que l'alumne ha utilitzat durant el temps d'observació.
 • Períodes sensibles: per indicar en quin període sensible es troba l'infant observat (pintar el triangle corresponent de color vermell o blau).
A continuació, podeu descarregar el material "Registre d'observació" en català i "Registro de observación" en castellà. A més, teniu la possibilitat de escollir si voleu fons de perles Montessori o fons blanc. Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada