05 de juny 2020

Música : Instruments Musicals


Una de les formes de crear música és a través d'un instrument musical. Tots els instruments creen unes ones sonores que ben ordenades poden formar melodies i cançons. 

Aprendre a tocar qualsevol instrument musical porta temps i dedicació. L'estudi d'un instrument musical ajuda a treballar la concentració, la constància i la memorització.

En aquesta publicació teniu un conjunt de recursos per presentar els instruments musicals als infants. Per fer més lúdica i manipulativa l'experiència amb els instruments, he afegit materials amb el recurs de les figures Safari Ltd que podreu trobar clicant la imatge següent (Amazon):

♫Targetes d'imatges

Les targetes d'imatges tenen com a objectiu principal presentar el nou vocabulari a l'infant segons la lliçó en 3 temps, en aquest cas es tracta dels instruments.

Els documents a descarregar presenten les següents possibilitats d’impressió: 

1. Targetes amb imatges reals dels instruments

2. Els noms de cada instrument al qual pertanyen

3. Possibilitat d’imprimir a doble cara (imatge i text). Aleshores, aquest tipus de targetes s’utilitzen com a Control del error. 

♫ Nomenclatura Instruments

Les Nomenclatures tenen com a objectiu principal consolidar el vocabulari, en aquest cas està relacionat amb la els instruments musicals. 

Els documents pdf a descarregar inclouen 3 tipus de targetes de Nomenclatura: 

1. Targetes amb imatges real de cada instrument musical.

2. Targetes amb el nom de cada instrument musical.

3. Targetes amb la imatge i el nom de cada instrument junts, aquest tipus de targetes s’utilitzen com a Control de l’error.
 

♫ Targetes d'elecció

Les targetes d'elecció faciliten l'aprenentatge, ja que l'infant ha d'escollir el nom correcte de cada instrument col·locant una pinça de fusta a sobre de la resposta que ell considera correcta. 


Per potenciar l'autocorrecció, només cal incorporar un gomet darrera del nom correcte. D'aquesta manera es produeix el Control de l'error.

Els documents pdf que us proposo a continuació inclouen el següent material: 

       Targetes amb imatges reals d'agrupacions + 3 possibles noms 


♫ Quin instrument sona?

Per últim, us proposo escoltar aquests vídeos per reconèixer el so de l'instrument que està tocant i una cançó per poder cantar escoltant els instruments que van sonant. Gaudeix de la música!




Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada