28 de març 2022

Matemàtiques : Geometria - Els angles


Els angles ens ajudaran a entendre la formació dels diferents triangles i quadrats. Gràcies a l'estudi dels angles els infants poden observar les semblances i diferencies segons l'amplada de cada angle, ja que hi ha diferents tipus d'angles. Aquest estudi es pot dur a terme amb un transportador d'angles. 

▷ Targetes d'imatges

L'activitat que presento a continuació es basa en les Targetes d'imatges de les diferents tipus d'angles. Aquestes targetes tenen com objectiu principal presentar el nou vocabulari a l'infant a través de la lliçó a 3 temps.

El document pdf que trobareu tot seguit, inclou les següents possibilitats d’impressió: 

1. Targetes amb imatges dels angles

2. Targetes amb el nom de cada tipus d'angle

3. Possibilitat d’imprimir a doble cara: imprimir per les 2 cares d’un foli (imatge i text). Aleshores, aquest tipus de targetes s’utilitzen com a Control de l’error. 

▷ Nomenclatura

Després d'haver treballat amb el material:
  • “Targetes d’imatges”
Ara podem treballar amb les “Targetes de Nomenclatura”El document pdf amb les Nomenclatures inclou 3 tipus de targetes: 

1. Targetes amb imatges de cada angle. 

2. Targetes amb el nom de cada angle. 

3. Targetes amb la imatge i el nom de cada angle junts, aquest tipus de targetes s’utilitzen com a Control de l’error. 
 
▷ Targetes d'elecció

Per reforçar el vocabulari après anteriorment amb les "Targetes d'imatges" i "Nomenclatura", ara podem treballar amb les "Targetes d'elecció". El document pdf a descarregar inclou el següent material: 

     6 Targetes amb dibuixos dels diferents triangles + 3 possibles noms Per fer un bon treball, cal col·locar un gomet darrera del nom correcte de cada forma geomètrica, per dur a terme el Control de l’error. A continuació, l’infant ha de col·locar una pinça de fusta a sobre del nom que considera correcta. Per últim, l’infant ha de girar la “Targeta d’elecció” i podrà observar si la seva resposta és la correcta, gràcies al gomet enganxat.

▷ Nomenclatura Definició

Després d'haver treballat amb el material:
  • “Targetes d’imatges”
  • "Nomenclatura"
  • "Targetes d'elecció"
Ara podem treballar amb les “Targetes de Nomenclatura Definició”
El document pdf amb les Nomenclatures inclou 4 tipus de targetes: 

1. Targetes amb imatges de cada angle. 

2. Targetes amb el nom de cada angle.  

         3. Targetes amb la definició de cada angle.  

4. Targetes amb la imatge, definició i el nom de cada angle junts, aquest tipus de targetes s’utilitzen com a Control de l’error. 
 

També podeu utilitzar el "Llibre de Control" per corregir les "Targetes de Nomenclatura Definició". En aquest petit llibre o quadern trobareu a cada pàgina la imatge, definició i el nom de cada angle junts, aquest tipus de targetes s’utilitzen com a Control de l’error. 

▷ Angles manipulatius

Per acabar, us recomano l'ús de les regletes Montessori per treballar els diferents tipus de angles d'una manera més manipulativa. Gràcies a les regletes Montessori de la pàgina web "Montessori para todos" trobareu un bonic material per que els infants poden experimentar els angles a través del tacte. 

Els sòlids geomètrics s'utilitzen per interaccionar amb les targetes d'imatges, buscant la forma de la base dels sòlids geomètrics. Trobareu els sòlids geomètrics Montessori clicant en la següent imatge:
El material Geometric Stick es utilitzat a les aules de primaria per l'estudi de linies, la medició d'angles i la construcció i analisi de formes geomètriques planes.

Per acabar, teniu un transportador d'angles molt complet que trobareu a la botiga "Montessori para todos".

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada