06 de gener 2021

Els reis de l'Orient porten coses ...

 🎁 La corona dels Reis de l'Orient 👑

El 6 de Gener és el dia dels 3 Reis Mags: Melcior, Gaspar i Baltasar. Durant aquest dia els infants i adults reben regals de ses Majestats els Reis de l'orient.
Nosaltres també volem fer-vos un regal seguint aquesta temàtica tan màgica. 

A continuació teniu una activitat que treballa el comptatge amb l'ajuda de les perles Montessori. Aquestes perles són creació de la doctora Montessori i serveixen per introduir conceptes matemàtics d'una forma més manipulativa, atractiva i dinàmica. 


Les corones dels Reis Mags estan decorades amb perles Montessori. Els infants han de comptar quantes perles de l'1 al 5 hi ha a cada corona. Aquestes targetes d'elecció numèriques inclouen el següent material: 

                         Targetes amb imatges + 3 possibles números

Per dur a terme aquesta activitat, cal col·locar un gomet darrera del nom correcte de cada imatge, per fer el Control de l’error. A continuació, l’infant ha de col·locar una pinça de fusta a sobre del número que considera correcta. Per últim l’infant ha de girar la “Targeta l’elecció” i podrà observar si la seva resposta és la correcta, gràcies al gomet enganxat.


Un cop els infants han treballat amb les Targetes d'elecció numèriques per fer el comptatge, poden començar a fer operacions senzilles fent ús de la mateixa temàtica. 

En l'activitat que us presentem a continuació, els infants poden fer sumes amb les perles Montessori, les quals segueixen decorant les corones dels 
Reis Mags.

sumes amb perles Montessori "La corona dels reis mags"

🎁 El tortell de reis 👑

Per seguir amb la temàtica dels Reis de l'orient, aquí teniu una activitat que treballa la tradició gastronòmica del tortell de reis. Però aquests tortells tenen una cosa molt especial, cal jugar amb les perles Montessori
El material que disposeu en el pdf és el següent:
  • Targetes amb el dibuix del tortell (decorat amb perles Montessori) 
  • 2 Targetes amb les perles Montessori:
    • Una per relacionar amb cada tortell
    • L'altra per utilitzar com a Control de l'error (autocorrecció) 

Els tortells que trobareu en aquesta activitat estan decorats amb perles Montessori. Els infants han de comptar quants grups de 1, 2, 3 o 4 hi ha  a cada tortell.

Per últim trobareu tortells en blanc i negre per que els infants puguin pintar les perles Montessori del seus colors corresponents.

🎁 L'arbre ple de regals 👑

Continuem amb la temàtica dels Reis de l'Orient, aquí teniu una activitat que treballa la tradició de repartir regals per totes les cases i col·locar cada regal al voltant de l'arbre de Nadal. 
Els Reis Mags han decorat els arbres de Nadal amb les perles Montessori. 

Nomenclatura - Arbres amb perles Montessori

L’objectiu d’aquesta activitat és reforçar el comptatge de l’1 al 10. El pdf inclou el següent material:
  • Targetes arbre de Nadal (en blanc i negre) 
  • perles Montessori (en blanc i negre)
  • números 1 al 20

Si els infants han treballat amb el material “Targetes d’imatges numèriques (1-10)”, ara poden treballar amb les “Nomenclatures numèriques (1-10)”. Per fer un bon treball, cal seguir els següents passos:

1. Retallar les targetes (arbres + números + perles “opcional”)
2. L’infant ha de col·locar el número al requadre, previ comptatge de les perles que es troben dins de cada arbre de Nadal.
3. L’infant ha de girar la “Targeta de nomenclatura numèrica” i podrà observar si la seva resposta és la correcta, gràcies al resultat que apareixerà escrit a la part del darrera de cada targeta, per dur a terme el Control de l’error.


També hi ha l'opció de tenir les targetes en blanc i negre per que els infants puguins pintar les perles Montessori i els arbres de Nadal.

Nomenclatura - Sumem perles Montessori

Una altra activitat per decorar l'arbre de Nadal amb les perles Montessori és la següent:
Es col·loquen 2 agrupacions de perles i cal sumar-les per trobar el resultat.

Targetes d'elecció - Arbres amb perles Montessori

Per seguir treballant les sumes amb perles, us proposem aquesta activitat amb Targetes d'elecció numèriques. L'arbre de Nadal amb les perles Montessori segueix decorat, però aquesta vegada serà amb perles de l'1 al 5:
Continuem col·locant 2 agrupacions de perles i cal sumar-les per trobar el resultat.

Targetes d'elecció - Sumem amb perles Montessori

Les operacions augmenten de dificultat i ara cal sumar una barra de 10 perles amb la resta de barres. En aquesta activitat s'arriba a comptar fins a 20.


L'infant ha de comptar la 1r barra i col·locar el número corresponent al primer requadre. Tot seguit comptarà la 2n barra i col·loca el número corresponent al segon requadre. Per acabar cal que compti totes les perles Montessori i col·loqui el resultat al requadre del final.

Targetes d'elecció - Restem amb perles Montessori

En aquest punt hem incorporat l'operació de la resta per augmentar la dificultat. Sempre es manté la barra de 10 perles a l'inici. 


En aquesta activitat s'arriba a comptar del 20 al 0.

Càlcul Mental - Sumem amb perles Montessori

Les operacions augmenten de dificultat i ara cal sumar una barra de 10 perles amb la resta de barres. En aquesta activitat s'arriba a comptar fins a 20.

🎁 Cançons dels Reis Mags 👑

Per acabar amb música, aquí teniu un recull de cançons per cantar en aquests dies màgics com a complement als recursos i activitats explicats anteriorment.
Feliç dia de reis a tothom! 




Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada