12 d’agost 2020

Creació de Materials : Caixes de Permanència

Les Caixes de permanència són un dels materials que més agraden als nadons de 0 a 3 anys. 

La manera que té un infant de conèixer el món que l'envolta és agafant objectes amb les seves pròpies mans.

En aquest moment, els nadons els agrada molt toca objectes per observar les formes a través del tacte. També troben molt divertit el llançament d'objectes al terra, on experimenten els diferents sons i descobreixen el concepte de la gravetat.

Aleshores és quan els infants entren en contacte amb la permanència. Al amagar o deixar caure un objecte, aquest canvia de lloc i el nadó creu que ha desaparegut per que els seus ulls no veuen l'objecte; però l'objecte encara es troba a prop de l'infant, esperant a ser descobert.

Les caixes de permanència són un material sensorial Montessori que ajuda a desenvolupar la motricitat fina i el concepte de permanència.

Material Montessori

Les caixes de permanència Montessori formen part dels materials Montessori a l'etapa 0-3 anys.  Aquestes caixes afavoreixen l'adquisició del sentit de la permanència dels objectes, afavoreixen el moviment, la destresa manual i coordinació de l'ull i la mà.

Caixes de permanència 

La peculiaritat d'aquestes caixes és que la tapa és abatible i els infants poden observar en el costat obert on es troba l'objecte. 

Per recuperar l'objecte l'infant haurà de girar la tapa, i d'aquesta forma la caixa queda preparada per tornar a fer l'activitat de nou.

En aquesta caixa trobem 4 formes diferents, totes del mateix color per a centrar l'atenció.

Els nadons aniran provant les figures i quan ja les hagin aconseguit ficar totes, giren la tapa per descobrir-les de nou.

Aquest material és molt recomanable pels infants a partir dels 12 mesos.

Recursos Montessori

Per acabar, us presentem una sèrie de caixes de permanència amb 1, 2, 3 o 4 objectes a descobrir que podreu trobar a Amazon o a la botiga online Montessori para todos. Aquestes caixes de permanència ajuden al treball de la motricitat fina del nadó.






Caixa de permanència (3 objectes i colors)


Caixa de permanència - formes geomètriques




Caixa de permanència - monedes

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada