01 de juliol 2020

L'estiu ja és aquí!

Els períodes de vacances són bons per despertar la curiositat dels infants, per ajudar-los a descobrir la natura que els envolta i estimular el seu aprenentatge, i encara més si estan en contacte amb la platja i el mar. 


A continuació, trobareu una sèrie d'activitats per repassar el vocabulari de l'estiu (platja i piscina).

☀ Targetes d'imatges

Tot seguit, teniu les "Targetes d'imatges de l'estiu", les quals inclouen targetes amb imatges reals dels objectes, menjars i llocs on passar l'estiu.


A més, teniu un seguit de targetes amb el nom de cada imatge, pels infants que comencen a desxifrar els símbols gràfics. En el següent enllaç trobareu el document pdf "Targetes d'imatges" a descarregar: 

☀ Nomenclatura 

Un cop els infants han treballat amb les "Targetes d'imatges", ara poden començar a treballar amb les "Targetes de Nomenclatura". Aquestes targetes s'agrupen en 3 tipus:
  • Targetes amb imatges
  • Targetes amb nom
  • Targetes amb imatges i nom junts (s'utilitzen per fer el Control de l'error)

En el següent enllaç trobareu el document pdf "Targetes de Nomenclatura" a descarregar:

☀ Targetes d'elecció

Les targetes d'elecció ajuden a l'infant a consolidar el vocabulari treballat en les activitats anteriors. 

      

Aquestes targetes són molt completes i fàcils de gestionar, ja que es caracteritzen per que en una mateixa targeta tenim la imatge i 3 possibles noms a escollir. 

A més, per aconseguir el Control de l'error, només cal col·locar un gomet darrera del nom correcte. Amb l'ajuda d'una pinça de fusta, l'infant marca el nom que considera correcte i gràcies al gomet enganxat darrera, l'infant podrà comprovar si la seva resposta és o no correcta.

En el següent enllaç trobareu el document pdf "Targetes d'elecció" a descarregar:

☀ Llibres destacats

Per acabar, teniu disponible el "Quadern Montessori" centrat en les vacances d'estiu i basat en la pedagogia Montessori.

Els objectius d'aquest quadern són guanyar confiança en un mateix, desenvolupar la concentració i l'observació i afavorir les habilitats motores fines.
 
Gràcies a aquest quadern, els infants es familiaritzaran amb les lletres i els sons, practicaran el grafisme i s'iniciaran en la lectura, realitzant activitats manipulatives (tallar i enganxar), de muntatge (tangram) i aprenent a ordenar, dibuixar, pintar i comptar. A més, els infants podran experimentar creacions reals relacionades amb activitats a l'aire lliure, en un entorn propici per a molts descobriments.

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris! 
Bon estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada