29 de juliol 2020

Anem a la platja!

L'estació de l'any que més agrada als infants és l'estiu. El període de vacances estiuenc és bo per despertar la curiositat dels infants pel seu entorn. 

Els infants volen descobrir la natura que els envolta mentre juguen i acumulen experiències increïbles. Per aquest motiu avui anem a la platja, a descobrir totes les seves possibilitats! 


A continuació, trobareu una sèrie d'activitats per repassar el vocabulari de relacionat amb la platja.

☀ Targetes d'imatges

Tot seguit, teniu les "Targetes d'imatges de la platja", les quals inclouen targetes amb imatges reals dels objectes necessaris per anar ben equipats a la platja.

     

A més, teniu un seguit de targetes amb el nom de cada imatge, pels infants que comencen a desxifrar els símbols gràfics. En el següent enllaç trobareu el document pdf "Targetes d'imatges" a descarregar: 

Un cop hem arribat a la platja, els infants poden observar tota la natura que els envolta: sorra, onades, petxines, etc.

En els següents enllaços trobareu pdf a descarregar amb imatges reals i figures Safari Ltd per començar a treballar les "Targetes d'imatges - tipus de petxines":
 

☀ Nomenclatura 

Un cop els infants han treballat amb les "Targetes d'imatges", ara poden començar a treballar amb les "Targetes de Nomenclatura". Aquestes targetes s'agrupen en 3 tipus:
  • Targetes amb imatges
  • Targetes amb nom
  • Targetes amb imatges i nom junts (s'utilitzen per fer el Control de l'error)
   

En el següent enllaç trobareu el document pdf "Targetes de Nomenclatura" a descarregar amb imatges reals i figures Safari Ltd:

☀ Targetes d'elecció

Les targetes d'elecció ajuden a l'infant a consolidar el vocabulari treballat en les activitats anteriors. 

      

Aquestes targetes són molt completes i fàcils de gestionar, ja que es caracteritzen per que en una mateixa targeta tenim la imatge real o figures Safari Ltd i 3 possibles noms a escollir. 

A més, per aconseguir el Control de l'error, només cal col·locar un gomet darrera del nom correcte. Amb l'ajuda d'una pinça de fusta, l'infant marca el nom que considera correcte i gràcies al gomet enganxat darrera, l'infant podrà comprovar si la seva resposta és o no correcta.

En el següent enllaç trobareu el document pdf "Targetes d'elecció" a descarregar:
       

☀ Altres activitats manipulatives

Durant la jornada a la platja us recomanem utilitzar les petxines que trobareu a la sorra per fer activitats amb totes elles:
  • Classificació de les diferents petxines
  • Decorar el nostre castell de sorra
  • Agrupar i comptar petxines
  • Fer fileres i formes amb les petxines (línies rectes, corbes, triangles, etc.)
  • Escriure lletres a la sorra aprofitant una petxina com a llapis
  • Fer operacions (sumes, restes, multiplicacions, etc.)
   

☀ Llibres destacats

Per acabar, teniu disponible el "Quadern Montessori" centrat en les vacances d'estiu i basat en la pedagogia Montessori.

Els objectius d'aquest quadern són guanyar confiança en un mateix, desenvolupar la concentració i l'observació i afavorir les habilitats motores fines.
 
Gràcies a aquest quadern, els infants es familiaritzaran amb les lletres i els sons, practicaran el grafisme i s'iniciaran en la lectura, realitzant activitats manipulatives (tallar i enganxar), de muntatge (tangram) i aprenent a ordenar, dibuixar, pintar i comptar. A més, els infants podran experimentar creacions reals relacionades amb activitats a l'aire lliure, en un entorn propici per a molts descobriments.

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris! 
Bon estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada