22 de juny 2020

Música : Traços musicals

♫ Treballem el traç

Una de les activitats que els més petits poden fer per treballar la motricitat fina és el treball del traç. A continuació, teniu una sèrie de recursos per treballar el traç a través de figures musicals més importants: la clau de sol, la clau de fa, la negra, la corxera i el silenci de negra.

Gràcies a aquest exercici, els infants interioritzen els traços per després poder dibuixar aquestes figures musicals bàsiques.

♫ Traços musicals

El recurs que teniu tot seguit, està creat per Pequeño Mozart. En aquesta pàgina web trobareu molt material destinat a l'educació musical per educació infantil i primària. 

El material didàctic creat per Pequeño Mozart adapta la idea dels números i lletres Montessori a l'educació musical mitjançant un recurs sensorial perquè el nen practiqui el joc lliure i es familiaritzi amb les figures musicals, aprenent i reconeixent el seu traç.

Aquí teniu un vídeo de mostra d'aquesta activitat:


A continuació, trobareu l'enllaç a una sèrie de plantilles de figures musicals a descarregar per crear el vostre propi material:

♪ Jocs i materials musicals Montessori

Abans d'acabar, us facilito una sèrie de recursos i materials per complementar l'estudi de les figures musicals que podreu trobar a la botiga online Montessori para todos. En aquesta pàgina també teniu accés a materials creats per Nienhuis Montessori, materials certificats per l'Associació Montessori Internacional (AMI).  

   

♫ Llibres musicals

Per acabar, us proposo aquest llibre de la meva mestra de música Carmen Amat, el qual us ajudarà a introduir-vos en l'aprenentatge del llenguatge musical desxifrant els símbols musicals, començant per les claus musicals i notes dins del pentagrama.

Clica a sobre de la imatge per accedir al llibre Pentagrama de l'editorial Boileau (Amazon):

Els primers quaderns musicals de l'editorial Nadal són ideals per treballar el traç de les figures musicals com la clau de sol, el silenci de negra i les figures rítmiques (negres, corxeres i semicorxeres).

En el següent enllaç podreu accedir als quaderns musicals molt assequibles d'aquesta editorial (Amazon):
Quaderns d'exercicis - música (editorial Nadal)

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada