25 de maig 2020

Matemàtiques : Números Rugosos

El Números Rugosos permeten a l'infant observar i integrar sensorialment les xifres (0 al 9).

∞ Procediment a seguir

Per fer un bon treball, cal seguir el següent procediment: 

1. Imprimir en paper blanc la plantilla. Col·locar la plantilla de cada número en paper de vidre per dibuixar els números. 
 
2. Retallar els números de paper de vidre i enganxar-los en cartolines de color verd (les cartolines verdes han de tenir la mateixa mida). 
 
3. Presentar a l’infant les 2 primeres articulacions dels dits de la nostra mà, aquests 2 dits faran tota la feina. Mostrar com funcionen aquests dits. 
 
4. Començar amb el número 0 explicant que significa “res” i seguint amb els dos dits el número 0 que hi ha a dibuixat a la targeta. 
 
5. Anomenar el número “ú” i col·locar la fitxa del 1 al costat de la del 0. Resseguir el numero 1 i col·locar 1 botó a sota del 1, per mostrar que 1 objecte és el mateix que el símbol gràfic 1. 
 
6. Per treballar la quantitat que representa cada número, cal col·locar cada vegada 1, 2 o 3 botons; així relaciona el valor amb el símbol. 
 
7. Estar segur que l’infant reconeix i compren el significat del 0 a 4, després es pot continuar amb la resta de números fins al 9. 
Al presentar cada número nou, cal repetir el nom dels números anteriors. 

Aquí teniu el pdf per descarregar amb els "Números Rugosos":


Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada