14 de maig 2020

Llenguatge : Abecedari Mòbil


L’abecedari mòbil Montessori és una excel·lent manera d’introduir-se en el mon de les lletres, els sons i la formació de les paraules.


⭐Avantatges de les lletres Montessori 

A diferencia d’altres maneres de treballar la lectoescriptura, l’abecedari mòbil ens permet alguns avantatges envers les formes tradicionals:

- Escriure en una pissarra, amb les lletres de l’abecedari mòbil podem mostrar les paraules una vegada realitzada. 
 
- És un material tàctil, així que l’experiència és molt més profunda. Això vol dir que al treballar els diferents sentits (tacte, vista i oïda) s’enriqueix encara més l’experiència de l’aprenentatge. 
 
- L’aprenentatge es centra en el so de les lletres i paraules, fonèticament. 
 
- La separació entre vocals (color blau) i consonants (color vermell) ens permet identificar més ràpid els diferents tipus de sons. Gràcies a aquesta divisió de colors, l’infant reforça la noció de vocal i consonant. 

⭐Creació de l'abecedari mòbil Montessori 

Aquesta activitat té com objectiu la creació de paraules fonèticament per part de l’infant. D’aquesta manera, l’infant es prepara mentalment per l’escriptura i la lectura de paraules senzilles. 

Imprimir les lletres en cartolina blanca. Tot seguit, retallar les lletres i col·locar-les en una caixa, la qual consta de diferents caselles. Cada casella correspon a una lletra de l’abecedari

A continuació, teniu el document per descarregar el pdf amb l'"Abecedari Mòbil":

 

⭐Abecedaris mòbils Montessori 

A continuació teniu una sèrie d'Abecedaris mòbils en diferents formats: majúscules, cursiva o impremta. Aquests materials els podeu trobar a la botiga online Montessori para todos.

⭐Activitats relacionades 

L’Abecedari Mòbil amb lletres grans es utilitzat pels infants més petits que comencen a descobrir les paraules. Els infants han d’haver treballat amb l’activitat de les Lletres Rugoses per ser capaços de relacionar el símbol gràfic amb el seu so corresponent. Gràcies a l’activitat de les Lletres Rugoses, els infants reconeixen els sons de cada lletra i estableixen la base per la introducció a l’escriptura fent ús del tacte per dibuixar la trajectòria de cada lletra. 

Moltes gràcies per haver llegit la publicació, espero els vostres comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada